Premiera emisiunii „Fizica gustului”, pe care fizicianul Alex Hada o realizează la Radio România Cultural, a trata unele dintre cele mai mari neclarități din relația noastră cu mâncarea.
De multe ori, ceea ce credem că știm despre alimentele pe care le consumăm se bazează pe mituri și informații greșite, iar acest lucru poate avea un impact semnificativ asupra sănătății noastre. Care legume și fructe sunt mai sănătoase cele proaspete sau cele congelate? Consumul de ouă duce la creșterea colesterolului? Este glutenul nociv pentru sănătatea noastră? Cât de sănătoase sunt produsele cu conținut scăzut de grăsimi? În acest episod vom afla răspunsul la toate aceste întrebări! În plus, tot în cadrul emisiunii „Fizica gustului” s-a mai discutat despre efectul încălzirii mierii, dar și cum să mâncăm sănătos cu un buget redus.
Realizatorul emisiunii, Alex Hada, a subliniat că toate afirmațiile din emisiune vor fi susținute de studii științifice și nu de opinii personale.
Emisia completă poate fi ascultată, AICI!
Alex Hada este, la numai 29 de ani, doctor în fizică și un entuziast al nutriției și al unui stil de viață echilibrat. Fizica gustului este noua serie de emisiuni savuroase și sănătoase care îl vor avea ca protagonist, la Radio România Cultural. El va aborda, în fiecare vineri, de la 14.30, subiecte cum ar fi, de exemplu, miturile alimentare, dar și felul în care putem evita capcanele nutriționale care apar odată cu stilul de viață modern, agitat, greu de controlat.
Pasiunea sa pentru fizică a început încă din copilărie și s-a transformat treptat într-o carieră de cercetare, culminând anul trecut cu obținerea titlului de doctor în fizică. Preocuparea sa pentru un stil de viață sănătos a derivat din interesul său pentru știință și consideră că alimentația trebuie să se bazeze pe dovezi științifice, nu pe mituri sau zvonuri.
“Pasiunea mea pentru un stil de viață echilibrat a apărut strict din pasiunea pentru știință. Nu trebuie să ne bazăm pe cunoștințe aflate din popor, ci pe cunoștințe pe care ni le putem sustrage din diferite studii științifice care au fost realizate pe perioade lungi de timp și care ne aduc argumente – cât de bune, cât de indicate sau contraindicate sunt anumite stiluri de viață.”